Jedna od mnogobrojnih statistika je pokazala da muškarci usne smatraju najprivlačnijim dijelom ženskog tijela. Kako postati dio ove statistike, odnosno kako postići da i Vaše usne postanu poželjne , da privlače poljupce i raspale strast?


Napućite usne

Sigurno je da raskošno putene usne kao da mame da budu poljubljene. Stručno objašnjenje za to bi bilo: „Pune usne ukazuju na mladost i zdravlje - dva znaka plodnosti koja po prirodi dijeluju privlačno za muškarce“.
Nema ničeg lošeg u tome igrati na kartu urođenih muških instinkata - potrebno je samo učiniti da usne izgledaju što punije. Poznati stilisti savjetuju: „Nakon nanošenja karmina, lagano oko ivice usana četkicom nanijeti malo svijetlog pudera u prahu za nijansu svijetlijeg od svog pudera. „Taj kontrast između ruža za usne i svijetle ivice učiniće da usne dijeluju punije“. Za „napućeni“ izgled staviti mrvicu sjaja na sredinu usana.


Usne sa izgledom satena
Kao što su punoća i bujnost samo neki od atributa usana koje mame na poljubac - podjednako je važno i da ih krasi satenski glatka površina. Ali, nažalost, ponekad je teško izboriti se sa ispucalim usnama. Iako podjednak problem i ljeti i zimi, ispucalost može nastati zbog različitih razloga. „Npr. zimi vjetar , duvanski dim, nizak stepen vlažnosti vazduha izazivaju sušenje usana, dok je ljeti glavni uzrok pojačano UVB zračenje“. Takođe, problem je još više podstaknut i povećanom izloženošću morskoj i hlorisanoj vodi. Zbog toga grožđana mast, sjajevi i ruževi sa zaštitnim faktorom bi trebali biti obavezni dio make-up torbice koja je uvijek pri ruci. Noć je takođe idealna za njegu usana.
Ako imate problem ispucalih usana, najjednostavnija, a prijatna terapija bi bila: pomiješati kašiku zobenih pahuljica sa 2 kašike maslinovog ulja i kašikom meda. Izmiješati sastojke i dobijenu smjesu nanijeti na usne. Nježno masirati pola do jedne minute, ostaviti da odstoji još 5 minuta. Zobene pahuljice, natopljene uljem i medom, imaju nježan piling efekat, maslinovo ulje daje izvanrednu hranljivu vlažnost, a med ima antibakterijska i antioksidantska svojstva. Nakon ispiranja mlakom vodom, staviti mast za usne. Osim ovog kućnog recepta može se probati i već gotov fabrički piling za usne.


Najprivlačnije nijanse
Kad se govori o izboru boja, koju boju bi trebalo izabrati, kako bi usne dijelovale kao magnet? Međutim, treba napomenuti , da ukoliko se želi da usne djeluju primamljivo ne treba upotrebljavati formule sa previše sjaja pošto usne koje dijeluju ljepljivo mogu dijelovati odbojno.
Treba se potruditi da usne dobro upiju boju ili upotrebljavati ruževe uz pomoć kojih će usne izgledati poput ruže, ali bez suvišnog sjaja. Osim toga, treba izbjegavati olovku za usne koja je primjetno tamnije nijanse od ruža za usne. Stručnjaci se slažu da: „Muškarce privlače usne iste boje“.


Tajni poruke boje karmina
Vjerovatno većina predstavnica ljepšeg pola često poželi da usnama, umjesto riječima, pošalje poruku. U svojoj kolekciji karmina koju svaka žena ima nalazi se cijeli spektar boja koje šalju različite poruke.
Hladni tonovi (oni koji u osnovi imaju plavu boju) pristaju hladnom tipu tena, dok topli (u čijoj je osnovi žuta) odgovaraju toplijim tonovima tena.
Kako odrediti vrstu tena? Svijetla koža, koja lako izgori na suncu, spada u hladne tipove. Maslinast ili svijetliji ten, koji lako crni, spada u tople tipove.


BOJA KORALA
Otvorena i vesela osoba; on može zaista pozitivno da utiče na raspoloženje. Nema puno žena koje nose narandžaste nijanse ruža, a to između ostalog pokazuje i smijelost, kao iželju da se privuče pažnja.

NEUTRALNA
Neutralne boje odaju smisao za diplomatiju, miroljubivost i uzdržanost. Ali i sofisticiran urbani šik.

CRVENA
Moć, bilo u spavaćoj sobi ili na poslovnom sastanku. Boja koja je najprivlačnija mlađim muškarcima.

RUŽIČASTA
Živahan duh, spremnost za igru, zabavu i flert. Određenim nijansama ružičaste može se postići i prefinjen, ženstven izgled.

Sledeći članak

Revolution Make Up četke